top of page

Kuriame „Marijampolę“!



Nuo pat Protagonisto įsikūrimo pradžios sakėme, kad mums svarbiausi yra lietuvių kūrėjai. Remdami mus, remiate ir juos, tad šiandien išaušo diena, kuomet galime atskleisti dar vieną savo avantiūrą. Į ją leidomės susipažinę su pora iniciatyvių suvalkiečių, kurie karantino metu sukūrė stalo žaidimą „Marijampolė“.


„Marijampolė“ – tai edukacinis strateginis stalo žaidimas apie Marijampolės miesto plėtrą. 2-4 žaidėjai rungiasi tarpusavyje siekdami užauginti gyvuojantį ir sėkmingą miestą. Tačiau, kaip moko istorija, kiekvienas miesto kūrėjas turi individualių siekių ir savitą miesto viziją, tad kiekvienas žaidimo žaidėjas rašo ją savaip. Statydami didingus pastatus, steigdami įmones, naudodamiesi istorinių asmenybių stiprybėmis bei išgyvendami visą Lietuvą paveikusius sunkmečius, „Marijampolės“ žaidėjai gali formuoti šį miestą kaip prekybinę stotelę prie Jevonio upelio, industrinį tarpukario didmiestį ar vienuolių kultūros lopšį.


Pasak žaidimo kūrėjų, Tomo Miliausko ir Monikos Sadauskaitės, jų tikslas – ne tik šviesti jaunąją kartą, tačiau ir suteiktį puikių įspūdžių strateginių stalo žaidimų fanams. Anot kūrėjų, „Marijampolės“ žaidimo techninį dizainą įkvėpė visame pasaulyje žinomi istoriniai, strateginiai stalo žaidimai, kaip „Pax Pamir“, „Pax Renaissance“ ir „Twilight Struggle“.



Jau nekantraujate išmėginti? Šiuo metu vyksta atviri žaidimo testavimai įvairiuose stalo žaidimų klubuose. Norime, kad jūsų namus pasiektų geriausia įmanoma „Marijampolės“ versiją, tad tariamės su stalo žaidimų ekspertais ir taisome paskutines žaidimo klaidas. Prie šių testavimų galite prisijungti ir jūs! Sekite Protagonisto socialinių tinklų paskyras ir apie juos sužinosite pirmieji.


Na, o baigę testus ir parengę galutinę versiją, žaidimą planuojame išleisti prieš pat didžiasias metų šventes, kad originalia dovana galėtumėte nustebinti savo artimuosius. Išankstinės prekybos startą numatome rudenį.


Daugiau informacijos jau netrukus! Sekite Protagonistą ir nieko nepraleisite.

bottom of page