top of page

KO PAKLAUSTI „CYANIDE & HAPPINESS“ KŪRĖJO?...

Rob Denbleyker - tai veidas, smegenys ir… beprotystė, besislepianti už populiariausio visų laikų internetinio komikso „Cyanide & Happiness”. Šis vyrukas neslepia savo juodut juodutėlio humoro jausmo ir jau 14 metų su keletu kolegų kuria kontroversiškiausias visuomenės temas pašiepiančią animaciją. Neabejotinai N-18 vertinamuose komiksuose dažnai juokiamasi kalbant apie AIDS, religiją, savižudybę, seksą ar abortus, o pats komiksų autorius paprašytas pasirašyti nupiešia personažą su pernelyg dideliu lytiniu organu, naudojamu it kuoka. Ko gi paklausti sutikus šį pašėlusį kūrėją? Į šį klausimą „Protagonistas” komandai teko atsakyti su Rob Denbleyker’iu susėdus prie vieno stalo “Comic Con Baltics” renginyje.


Kaip tu užmiegi naktimis?


Aš iš viso nemiegu. Labai blogai jaučiuosi dėl visų baisių dalykų, kuriuos esu sukūręs internete. Visos tos mintys ir kaltė man neleidžia užmigti…


Ar kada nors pagalvojai, jog jau peržengei ribą?


Manau, kad daugelis mano kurtų komiksų kaip tik nenuėjo pakankamai toli. Mes paliečiame daugybę visuomenėje svarbių temų, juokiamės iš kontroversiškų dalykų, todėl manau, kad ir taip nuolatos prašomės bėdų, bet vis iki jų neprisikasame.


Jūsų komanda gyvuoja jau 14-a metų. Jeigu šiandien norėčiau įsidarbinti „Cyanide & Happiness”, kokį vienintelį klausimą man užduotumei?


Ar sutinki dirbti be jokio atlygio?


Skamba, kaip gana įprasta kūrybinio darbo pozicija. Kaip paaiškintumėt „Cyanide & Happiness“ tiems, kurie niekada nesusidūrė su šia komiksų serija?


Tai – kaip „Garfildas“, bet su daug daugiau erekcijų.


O ir tikrai! Kaip manai, kiek negyvų kūdikių sutalpintumei į vieną vonią?


Ta prasme, šiąnakt? Net nežinočiau kur jų ieškoti... Manau, kad vienoje vonioje sutalpinčiau apie 50.


Teisingas atsakymas yra 17-a. Kaip praėjo tavo pirmasis apsilankymas Lietuvoje?


R: Visai neblogai! Didžiąją laiko dalį praleidau Trakuose, taip pat man labai patiko lietuviškas alus. Nesuprantu, kaip jūs padarote, kad tuose bulvių kamuoliukuose atsirastų mėsa (Visagalis Cepelinas ir vėl stebina užsienio svečius – red.past). Jaučiuosi suvartojęs gerokai per daug angliavandenių nuo to laiko, kai atvykau į Lietuvą. Manau, kad grįžęs turėsiu nubėgti maratoną, kad sudeginčiau bent dalį čia suvartotų kalorijų. Beje, žmonės man čia pasirodė ne mažiau išprotėję, nei aš pats. Turbūt dėl to ir pakvietėte mane į „Comic Con Baltics“. Jūs bepročiai!

bottom of page